AWS device Farm Testing

AWS Devicefarm Testing

Aangezien ik AWS cloud developer associate aan het leren ben heb ik inmiddels een veel betere context waarvoor AWS Devicefarm gebruikt kan worden en wanneer niet.

Instellen en project aanmaken

Een AWS devicefarm project kan alleen gedraaid worden in region us-west-02. Je moet tevens de juiste iam policy instellen om AWS Devicefarm te kunnen gebruiken.Ook moet men een project aanmaken omdat die arn als selenium server gebruikt kan worden.

Project Arn, wat de selenium server is

AWS Devicefarm voor Browsertesting gebruiken of niet

Vanuit het verleden vond ik dit erg interessant voor browsertesting omdat de kosten echt goedkoop zijn en je hoeft je niet in complexiteit te dwingen om wat automated testen uit te voeren. Waarom ik nu meer geneigd ben om een AWS Fargate op te tuigen is dat je daar control over hebt. AWS Devicefarm ondersteunt alleen selenium v3, en niet alle browsers worden gesupport (alleen edge, firefox en chrome)

Mocht je zelf hier wat van willen leren en je eigen keuze hieromtrent maken, wanneer men deze link gebruikt kan men mijn publieke gitlab repo benaderen https://gitlab.com/learnautomatedtesting/awsdevicefarm

Daar heb ik een project prototype gemaakt. (er bestaan er velen, maar deze is gesimplificeerd) die je kan gebruiken om te zien of dit voor jullie organisatie toepasbaar is.

Device Farm

Dit webdriverio script is geschreven in javascript (Babel), met een service extensie van AWS devicefarm, dat ervoor zorgt dat men binnen AWS een seleniumserver kan opstarten, wat testen kan runnen en waarvoor je per minuut moet betalen.(0,005 cent per minuut)

Omtrent Mobile Automated testing

Vanuit mobile testing oogpunt denk ik wel dat het een levensvatbaarheid heeft, maar ook op het gebied van kosten zijn er goedkopere providers als Kobiton, Browserstack bijv.(ik vind ze allen duur :-0)

Conclusie

Conclusie, het is erg simpel op te zetten als je enige kennis van AWS development en een programmeertaal hebt(in mijn geval javascript/python) en je. Nadeel bij browserautomation is dat het alleen selenium v3 wordt gesupport, en ook niet alle browsers. Dat heb ik ondervonden omdat Edge niet werkt. :-). Voor mobile kan ik niet een duidelijke mening voor mezelf vormen, daar ben ik te weinig in thuis, om een vergelijking te kunnen doen.

Vooralsnog ben ik zelf geneigd om testautomation voor ui middels dockers binnen AWS Fargate op te tuigen, omdat ik dan veel flexibeler ben en de kosten net zo goedkoop zijn.

Related articles

Infrastructure as Code testing

IoC Testing

26 Oct 2022

Infrastructure as Code testing

Infrastructure as Code Testing.

right-arrow.png
Testautomatisering en keuzes maken

Testen proces

26 Oct 2022

Testautomatisering en keuzes maken

right-arrow.png
Tooling om gecontroleerd IoC te testen

Ioc Testing

24 Oct 2022

Tooling om gecontroleerd IoC te testen

right-arrow.png

Tester worden bij het leukste testbedrijf van Nederland?

Ben je er klaar voor om als software tester met ons te groeien? Wij zijn er klaar voor! Jij ook? Daag ons maar uit!

Neem contact op
image-11.png